Portakal Reçeli

Portakal Reçeli

Herkese günaydın. İnanılmaz ama ben bu sabah çok rahat geldim:) İlk defa Bahçeşehir’de tüm yollar açıktı. Hatta sabah evden çıkarken, ekmek alır dönerim diye çıktım:) Bir baktım ki yollar açık. Evi arayıp ekmeği sipariş edin dedim ve işe geldim. Bu ikinci kar yağışını öncekine göre daha iyi atlatıyorum sanki. Umarım akşam da rahat dönebiliriz evlerimize.

Geleliiiimmm yine bu mevsimin en faydalı meyvelerinden biri olan portakala ve reçeline:) O kadar çok severim ki! Hele de pişerken ki kokusunu! Nerdeyse üç hafta sonudur yapıyorum bu reçeli. Sürekli bitiyor yenisi bitiyor yenisi. Ama önümüzdeki günlerde kuzenimden aldığım bir reçel tarifim var. Onu paylaşacağım sizlerle. Kesinlikle bayılacaksınız. Neyse lafı çok uzatmadan tarifimize geçelim. Bir anne tarifidir bu. Herkese iyi hafta sonları, iyi cumalar…

 


Malzemeler

6 adet yafa portakal (iri kabuklu)

1 kilo toz şeker

2 adet portakalın suyu

1 su bardağı su

Yarım limonun suyu

 

Yapılışı

İki adet portakalın suyunu sıkıp kenara alın.

Portakalların hepsinin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. (Annem uzun şeritler halinde kesip, rulo yapıp ipe geçirir. Ben pek vaktim olmadığı için bu sefer o şekilde yapmadım).

Portakalların kabuklarının acısının gitmesi için en az 4 defa kaynatma işlemi yapmanız gerekiyor ki ben 5 defa yaptım. Yani kabukları genişçe bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar suya koyup kaynatın.

Kaynadıktan sonra suyunu süzün ve kağıt havlular ya da temiz mutfak bezleri yardımı ile kabukların tüm suyunu sıkıp tekrar tencereye, üzerine geçecek kadar su ile beraber koyun ve yine kaynatın.

Bu işlemi 5 kere tekrar edin. Kabukların acı suyunun geçmesi için yeterli.

Son kaynatımdan sonra kabukların suyunu süzün ve iyice sıkın.

Portakal suyu, su, toz şeker ve kabukları tencereye koyup kıvam buluncaya kadar kaynatın.

Bu esnada oluşan köpükleri üzerinden alın.

Kıvam bulmaya başlayınca yarım limonun suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

Kavanozlara paylaştırıp soğuyunca kapaklarını kapatın.

 

1

 

Afiyet olsun…

 

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>