Mayonezli Yumurtalar

Mayonezli Yumurtalar

Herkese iyi haftalaaarrrr:) Çoook süper bir haftaya başladım neden? Çünkü kendime bir değişiklik yaptım ve 14 senedir makas değmeyen (yani 3-4 senede bir uçlarından aldırdığımı saymazsak) saçlarımı kısacık kestirdim. Uzunlu kısalı garip bir şeyler yaptırdım ama memnunum:) Sanki kafam hafifledi. Gerçi önemli olan içinin hafiflemesi:) Gün içinde işlere kendimi kaptırınca unutuyorum saçlarımı kestirdiğimi. Birden bir aynanın önünden geçerken irkiliyorum bu kim diye:) Herkese böyle radikal değişiklikleri tavsiye ediyorum:) Çooook iyi geliyor:)

Neyse bu süper gelişmeden sonra bu çok pratik ama sofraya şıklık katan yumurtalarıma geçmek istiyorum. Çok söze gerek yok. Kahvaltı sofralarınız için bir alternatif olsun diye yayınlamak istedim. Yapımı kolay, içi zenginleştirilebilir, üstelik de benim gibi sarısını sevmiyorsanız yenilebilir bir tarif:)

 

Malzemeler

4 Kişilik

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı mayonez

Pul biber

 


Yapılışı

Yumurtaları iyice katı oluncaya kadar haşlayın ve soyun.

Düzgünce ortadan ikiye bölün.

İçindeki sarıları dikkatlice çıkarın ve bir kaseye koyun.

Üzerine mayonezi ekleyip bir çatal yardımı ile iyice ezerek karıştırın. (Dilerseniz bu karışımın içine beyaz peynir, dereotu v.s. de ekleyebilirsiniz).

Krema sıkma torbasına koyup içi boş yarım yumurta beyazlarınızın içlerini doldurun.

Üzerlerine pul biber (dilerseniz karabiber) serperek servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>