Etli Bamya

Etli Bamya

Herkese günaydııın. Havanın nefis olduğu bir haftasonunu geride bıraktık. Resmen derler ya yazdan kalma bir gündü. Aynen öyleydi. Hem şaşırdık hem de kendimizi dışarı attık:)  Haftaya da güzel bir haftasonu geçirerek başlamak gibisi yok. O yüzden herkese pazartesi sendromu yaşamadan, bu güzel sabahla birlikte iyi haftalar diliyorum.

Pek seveni yoktur bamyanın ama bizim evde en sevilen yemeklerdendir. Geçen gün markette Iglo‘nun yeni çıkarttığı ürünleri görünce pek sevindim. Çünkü Bahçeşehir’e biraz geç geliyor maalesef   :( Kaçırmamak için hemen tüm çeşitlerden aldım. Bamyayı da pişirdim. Hem kızım hem de biz pek sevdik. İşte lafı çok uzatmadan mis gibi bamyanın tarifi.

Ayrıca bu yemeği yaparken, geçen gün eve gelen Estuz marka tuzlarından da kullandım. Konusu tamamen tuz olan bu firmanın tuz hakkında bilmek istediğiniz herşeye ulaşabileceğiniz çok güzel bir desitesi var. İlerleyen zamanlarda diğer çeşitlerini de kullanıp sizlerle paylaşacağım.

 


Malzemeler

300 gram sotelik et

1 paket Iglo Körpe bamya (Temizlenmiş, çekirdeksiz, 450 gr)

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı Yonca domates salçası

1 yemek kaşığı Yonca domates rendesi

1 limonun suyu

3 yemek kaşığı Yonca riviera zeytinyağı

2 su bardağı su

Estuz Tuz

 

Yapılışı

Öncelikle eti tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.

Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve yağı ilave edin.

Domates rendesi ve domates salçasını da ekledikten sonra karıştırın ve 1-2 dakika kavurun.

Suyu ilave edin.

Su kaynadıktan sonra bamyaları, limon suyunu ve tuzunu ekleyin ve kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Pişirme esnasında çok fazla karıştırmayın).

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>