Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

Herkese merhaba. Biraz geç bir selam oldu ama işlerim o kadar yoğun ki aslında bugün hiiiç ses çıkarmayayım diyordum. Ama dayanamadım:) Soğuk başlayıp sıcak devam eden koşturmalı günümün konusu ; Et Marinasyonları.

Dışardan aldığınız ve size sert gelen her türlü eti marinasyon yapabilirsiniz. Marine ederken soğan suyu, süt, yoğurt gibi içinde asit içeren ürünler kullanmak faydalıdır. Çünkü bu ürünler, içerdikleri asit yüzünden etin içindeki sinirleri çürütür, dinlendirir, lezzetlendirir. Süt yumuşatır. İsterseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Zeytinyağı da etin oksijenle temasını kesip hapsettiği için eti yumuşatır. Bunun dışında limon, kola, soda gibi ürünler içinde asit değil gaz içerdiği için marinasyonlarda tercih edilmez.

Bunun dışında marine ettiğiniz eti lezzetlendirmek için çeşitli baharatlarda kullanabilirsiniz. Taze biberiye, taze kekik, taze kişniş gibi. Bu şekilde marine ettiğiniz etinizi en az 8 saat olmak üzere 2 gün boyunca buzdolabında dinlendirmelisiniz. Marinasyon işlemi, etinizin dinlenmesini, lezzetlenmesini ve yumuşamasını sağlar. Bu sayede daha uzun sürede saklamış da olursunuz. Bu şekilde yapacağınız bir et yemeği daha da lezzetli olur.

Bununla birlikte lezzetli bir et pişirirken dikkat edilmesi gereken noktalarda var. İlki belki de en önemlisi eti mühürleyerek pişirmektir. Bunun için önce iyi bir döküm tava gerekir. Yağsız olarak ocakta iyice ısıtılan tavaya her iki yüzü tuzlanmış ve lezzet katsın diye de karabiber serpilmiş etler konulur. Tuz içindeki suyunun hapsolmasını sağlar. Her iki yüzü de dörder dakika olmak üzere pişirilir. Eğer etiniz yağlı ise bu süre biraz daha kısa olur. Bu pişme esnasında kesinlikle eti kontrol etmek için kesmemek ya da bastırmamak gerekir.

 

Afiyet olsun…

Fotoğraf alıntıdır.

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>