Balkabağı Reçeli

Balkabağı Reçeli

Dünkü yazımda bir daha yapmıycam demiştim ama gece 03:00 te yatıp sabah da 06:30 da “geç kaldııııımmm” diye bağırarak uyanınca yine arabayı deli gibi kullanmak zorunda kaldım:) Ama bu son! Yani umarım:) Neyse daha fazla şimşekleri üzerime çekmeden ben konuyu hemen mis kokulu reçelime bağlayarak kapatayım:)

Ne zamandır aklımdaydı bu reçeli yapmak. Bu sene balkabağı fazla tüketemediğimizden konuşmuştuk evde. Geçen sene tatlısını vemuhallebisini yapmıştım. Bu sene çorbasını ve böreğini yaptım ama reçeli aklımda kalmıştı. Bence süper. Hele de kabak tatlısını da seviyorsanız bu reçeli de seversiniz. Ben içine karanfil de attığım için tadında ve kokusunda etkin rol oynuyor ama dilerseniz siz atmayabilirsiniz. Ama açıkçası o zamanda gerçekten kabak tatlısından pek farkı kalmıyor.

 

Yine dopdolu ve yoğun bir hafta sonu beni bekliyor. Her şeyin herkes ve kendim için de yolunda gitmesini diliyorum. Hem iyi cumalar diyorum ve hem de şimdiden iyi hafta sonları…

 


Malzemeler

1,5 kilo balkabağı

1 kilo toz şeker

1 su bardağı su

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet çubuk tarçın (rengini koyulaştırmak için kattım dilerseniz koymayabilirsiniz de)

4 adet karanfil

 


Yapılışı

Şeker ile suyu şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın.

Bu esnada tüm kabakları küp küp doğrayarak kaynayan şerbetinizin içine katın.

Kısık ateşte kıvam buluncaya kadar orta ateşte pişirin.

Kıvamını bulmaya başlayınca limon kabuklarını, limon suyu, tarçın ve karanfilleri de ekleyip bir 10 dakika daha kaynatın.

Çubuk tarçını içinden çıkarın.

Ilındıktan sonra kavanozlara koyun. (Ertesi gün kıvamı daha da yoğun oluyor).

Soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.

Reçel kaselerinizde kızarmış ekmekle servis yapın.

bal re

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>