Fesleğen Soslu Linguine Makarna

Fesleğen Soslu Linguine Makarna

Herkese merhabaaaa. Çok çok sıcak ve bunaltıcı günler var maalesef. Sıcaklar artık gelsin yaz gelmedi derken nemi hiç düşünmedik tabii. Daha sabahın erken saatlerinde başlıyor ağır hava. Herkese bu sıcaklarda dikkatli olmasını ve bol bol su içmesini öneriyorum. Sıcaklar demişken tabii insan bu sıcakta mutfakta da çok zaman geçiremiyor. E yemek yemeden de olmuyor. Yine böyle bir akşamda ne yapsam diye düşünürken hazırladığım bir tarif oldu bu makarna. Hızlı, pratik ve tam benim gibi fesleğen düşkünleri için. Şimdiden afiyet olsun…

 

Malzemeler

1 paket linguine makarna

1 demet fesleğen

2 adet domates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Rendelenmiş parmesan peyniri

Tuz

 


Yapılışı

Öncelikle makarna suyunu kaynatıp içine tuz ve sıvıyağ koyup makarnanızı ekleyin.

10 dakika kadar haşlayın.

Bu esnada fesleğenleri bir kaba alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve el blendırı ile sos kıvamına gelinceye kadar ezin.

Haşlanan makarnanızı süzün ve bir kenara alın. (Makarnanın suyunu atmayın. Çorba yapımında kullanabilirsiniz. Bu fikri Hilal’in sayfasındaki Mutfaktan Tavsiyeler kısmında okumuş ve Yayla Çorbasında uygulamıştım. Çok lezzetli olmuştu o yüzden de mutfakta hiçbir şeyi atmamak gerektiğini hatırlatarak uygulamanızı öneririm).

Makarnayı servis tabağına alıp hazırladığınız fesleğenli sosa iyice bulayın.

Ayrı bir yerde kabuklarını soyduğunuz domateslerinizi küp küp doğrayın ve yağsız tavada birkaç kere karıştırarak pişirin.

Makarnanızın üzerine dökün ve bolca ince rendelenmiş parmesan peyniri ilave ederek servis yapın.

 

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>