ISPANAKLI SEBZELİ BİFTEK RULO

ISPANAKLI SEBZELİ BİFTEK RULO

Herkese kocaman günaydın:) Bembeyaz bir sabaha uyandık bugün. Evden arabanın buzlarını temizleyerek çıktım. Yolda pek bir şey yoktu ama Dudullu’ya gelince dedim burası ayrı bir dünya:) Hala kar yağıyor ve her yer bembeyaz. Aman herkese trafikte ve yolda yürürken dikkat diyorum ve sıkı giyinin:)

Yakında sayfamı yenileyeceğim. Üzerinde çalışıyorum. Bu yüzden de tariflerimi daha az giriyorum artık sayfaya. Yaklaşık bir 1 ay daha bu şekilde devam edecek. Sonra yine eskisi gibi sık sık tarif koyacağım sayfama:)  Gelelim bugünkü tarifimize. Nefis bir et yemeği üstelik de yapımı hiç de zor değil:) O zaman her zamanki lafı çok uzatmadan hemen tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

3 Kişilik

3 parça biftek

1 adet kırmızıbiber

1 adet yeşilbiber

1 adet sarı biber

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

10 yaprak ıspanak ya da pazı yaprağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, toz kekik, toz fesleğen

 

Yapılışı

Tüm renkli biberlerinizi bırnaz yani çok ufak küpler halinde doğrayın. İyi bir bırnaz için iyi julyen doğramak gerekir. Biberlerinizi önce julyen, sonra da ufak küpler şeklinde doğrayın. Ufak doğramanızın sebebi, etin içine doldurduğunuzda rahatça rulo yapabilmek.

Yemeklik doğradığınız soğan ile sarımsağı, ısıttığınız zeytinyağında saydamlaşana kadar kavurun.

Üzerine doğradığınız biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Çok fazla öldürmeyin çünkü etin içinde de pişecekler ancak çok diri de kalmasın.

Tuzunu, karabiberini ekleyip kenara alın.

Dilim bifteklerinizi iki streç film arasına ya da buzdolabına poşetlerine koyup dikdörtgen olacak şekilde et dövücü ile inceltin.

Ispanak ya da pazı yapraklarını kaynar suda birkaç dakika bekletip ardından buzlu suya koyun. (Bu sayede hem renklerini öldürmemiş olur, hem de pişme işlemini durdurmuş olursunuz).

Ispanaklarınızın (ya da pazılarınızın)ortadaki kalın damarlarını bıçağınızın arkası ile ezin ya da zor oluyorsa ortadaki damarını kesip çıkartın.

İlk dilim bifteğinizi önünüze alın. Tamamını kaplayacak şekilde ıspanaklarınız ile kaplayın.

Uzun kenarına sotelediğiniz sebze karışımını yayıp etin kenarlarını kapatıp rulo yapın.

Kürdanla tutturun. Mutlaka bir mutfak ipi ile bağlayın ya da kürdan ile tutturun çünkü mühürleme esnasında etiniz açılır ve tüm iç harcınız dökülür.

Rulo yaptığınız etlerin üzerine tüm baharatlarınızdan serpin ve iyice ısıttığınız ve az yağladığınız döküm tavada etlerinizin her yerini mühürleyin. (Bu sayede etinizin suyunu kaybetmemiş olursunuz).

Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 – 20 kontrol ederek pişirin.

Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>