Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı Kolay Börek

Herkese kocaman merhaba:) Bugün size çok pratik bir börek tarifi vereceğim. Yumuşacık, lezzeti tam yerinde bir börek. Tek zahmetli yeri ıspanakların ayıklanıp yıkanması. Bizim evde ıspanak, Simsim görüntüsünü sevmediği için yemek olarak pek tüketilemiyor. Ispanağın kek hali ve börek hali daha popüler bizim için:) Ama sonuçta her iki durumda da ıspanakları yıka yıka yıka yıka, ne canı kalıyor, ne vitamini:) Bu yüzden de özellikle börek yaparken çiğden koyarım ıspanağı. Artık ne kadar vitamini kaldıysa iki kere pişirip iyice yok etmeyip nasiplenelim diye:) Tarife geçmeden son olarak da şunu belirtmek isterim ki, benim için börek demek bol malzeme demek. Aynen bu tarifteki gibi:) O zamaaan artık tarife geçelim:)

Malzemeler;

3 adet yufka

İç harcı için;

2 bağ ıspanak (ayıklanmış, iyice yıkanmış ve doğranmış)

500 gram beyaz peynir (ufalanmış)

1 adet kuru soğan (küp doğranmış)

Tuz, karabiber (Peynirinizin tuzluluk oranına göre tuzunuzu ayarlayabilirsiniz)

Sos için;

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı su

Üzeri için;

Susam

Yapılışı;

İç harcı için gerekli tüm malzemeleri genişçe bir kabın içine koyup elinizle ovarak karıştırın. Hem soğanları hem de ıspanağı bu şekilde ezin.

Yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde parçalar elde edin. 3 adet yufkadan 6 adet yarım yufka ede etmiş olacaksınız.

İlk yarım yufkanızı tezgaha serip iç harcınızdan bolca her yerine serpin ve kenarlarını içe katlayıp geniş tarafından rulo yapın. (Yufkaya herhangi bir sos ya da yağ sürmenize gerek yok)

Gül şeklinde dolayıp yağlanmış fırın kabınızın ortasına yerleştirin. (Ben fırın kabını tereyağ ile yağladım, dilerseniz sıvı yağ ile de yağlayabilirsiniz).

Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp, hazırladığınız rulo börekleri, fırın kabınızın ortasındaki gül rulosunun etrafına dolayarak bitirin.

Sos için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın. Tüm karışımı böreğinizin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökün.

Bolca susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>