Sebzeli Maş Fasulyesi Çorbası

Sebzeli Maş Fasulyesi Çorbası

Herkese kocaman bir merhaba:) Yeni ve kocaman bir hafta daha başlıyor. Benim için oldukça yoğun ama bir o kadar da keyifli. Herkesin işlerinin rast gittiği, sağlık ve huzur dolu bir hafta geçirmesini diliyorum.

Hafta sonu mutfakta ne yemek yapayım diye düşünüyordum. Bu kadar yemek ile iç içe olmama rağmen ben bile ne pişirsem derdine düşüyorum bazen:) Hep derim, ne yemek yapacağına karar vermek, yapmanın yarısı:) Dolaptaki malzemeleri hızla bir kontrol ettim ve de çok kısa bir zamanda bu lezzetli çorbayı yaptım. Öncelikle lezzetini kesinlikle anlatmak zor ama insanın içini ısıtan ve bol vitaminli bir çorba oldu. Özellikle de havaların bir sıcak bir soğuk gittiği şu günlerde, vücut direnci için çok çok faydalı bir çorba. Hiç lafı uzatmadan mis gibi kokan bu çorbanın tarifine geçmek istiyorum.

Malzemeler;

1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi

1 adet kuru soğan

1 adet sarımsak

1 adet havuç

2 adet patates

1 yemek kaşığı dolusu un

2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı

5 su bardağı et suyu (yok ise normal su)

Tuz, karabiber

Yapılışı;

mas fauslyesi corbasi1

Maş fasulyelerini yumuşayana kadar haşlayın. Haşlarken çok fazla dağılmalarına izin vermeyin. Çorbamız içinde de pişeceği için hafif diri bile bırakabilirsiniz dilerseniz.

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. En son blendırdan geçireceğimiz için çok muntazam ya da çok ufak doğramanız gerek yok. Dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.

Tencerede ısıttığınız zeytinyağında soğan ve sarımsağı birkaç dakika kavurup unu ilave edin. Kokusu gidene kadar bir dakika kadar da un ile birlikte kavurun.

Üzerine doğranmış havuç ve patateslerinizi ekleyip et suyunu verin.

Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Sebzelerin haşlanması yakın, maş fasulyelerinizden 2 yemek kaşığı ayıp kalanının tencere ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Tüm sebzeler haşlandıktan sonra el blendırı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çektirin.

Baharatlarını ilave edip bir taşım kaynatın.

Üzerine ayırdığınız maş fasulyelerini koyarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>