Mısırlı Mısır Ekmeği

Mısırlı Mısır Ekmeği

Herkese kocaman bir merhaba. Dün inanılmaz bir şey oldu. Kızım Simay akşam 20:15 te uyudu:) 3 yıllık hayatında ilk defa oluyor. Devamını dileyerek çok mutlu oldum. Gerçi alışmışım da onunla işten geldikten sonra oturup bütün akşam oyun oynamaya. Akşam çok özledim:) Çocuk erken uyusa olmuyor, geç uyusa olmuyor bana yani:) Bakalım bu akşam neler olacak:) Yalnız öyle şaşkındım ki, 1 saat kadar gerçekten uyuduğuna emin olduktan sonra bende inanılmaz bir hızla yattım. Hem yattım hem tv izledim. Nasıl bir keyifti anlatamam:)) Eee artık sakince tv izlemek bile lüks oluyor insanın hayatında:) Yalnız şunda eminim ki, bu akşam da aynı şey olabilir diye, eve gider gitmez yemek bile yemeden sürekli Simay’la oyun oynayacağım:)

Gelelim bugünkü tarifimize:) Dünkü yazımda biraz Karadeniz Mutfağı’na gireceğimi belirtmiştim. İşte bizim mutfağın olmazsa olmazı, en nefis tariflerinde biri Mısır Ekmeği:) Üstelik de yaparken ben içine biraz da haşlanmış mısır da koydum. Siz istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz.

Mısır ekmeği, mısır unu ile yapıldığı için ve içinde glüten olmadığı için, diğer ekmekler ya da hamur işleri gibi eliniz ile kolayca şekil verebileceğiniz bir hamur olmuyor. Bu yüzden de pişirilirken, genelde kalıplara konularak pişiriliyor. Ben de 18 cm lik ufak kelepçeli bir kek kalıbı kullandım. Siz dilerseniz, ufak muffin kalıplarında da çok güzel pişirebilirsiniz. O zaman artık tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

4 – 6 Kişilik

150 gram un

150 gram mısır unu

100 ml süt

10 gram tuz

5 gram toz şeker

10 gram kabartma tozu

2 adet yumurta

50 gram erimiş tereyağı

Yarım su bardağından az fazla haşlanmış mısır taneleri(isteğe bağlı)

 

Yapılışı

Önce toz malzemeleri yani unu, kabartma tozunu, mısır ununu ve tuzu yoğurma kabınızın içine koyup karıştırın. (Unu elemeseniz de olur çünkü mısır unun da topak yok zaten).

İçine toz şeker, yumurta, süt, haşlanmış mısırları ve tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. (ekmeğinizi sade yapmak isterseniz haşlanmış mısır eklemeyedebilirsiniz).

Yağladığınız kek kalıbınıza döküp üzerini düzeltin. (yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi, mısır ununda glüten olmadığı için, hamur belli bir form almayan ele yapışan bir hamur oluyor. O yüzden de bir takım kalıplar içine dökülerek pişiriliyor. Ben 18 cm lik kelepçeli kek kalıbı kullandım. Siz dilerseniz muffin kalıplarında porsiyonluk olarak da pişirip güzel sunumlar yapabilirsiniz).

Bir bıçakla, dibine kadar kesmeden ama izleri de piştikten sonra belli olacak şekilde dilimleyin. (Bıçakla kesikler atın).

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>