Kumkuat Reçeli

Kumkuat Reçeli

Herkese merhaba. Harika bir sabah ve güzel bir günJ İşler her zamanki gibi yoğun ama keyif bozacak ya da oflayacak bir durum yok şükür:)

Bugün sizlere harika bir reçel tarifim var. Kumkuat Reçeli. Minik bir portakal görünümünde ama daha oval bir şekli var. Vişne gibi içinin çekirdeklerini çıkarmak biraz uğraştırıcı ama kesinlikle değiyor:) İsterseniz direk bu şekli ile de rahatlıkla yiyebildiğiniz bir meyve. Küçük mücevher olarak da bilinen hatta adına “gold orange” denilen bu minik hazineyi “Portakal Bahçem” den sipariş ettim. Zaten sürekli alışveriş yaptığım bir yer olduğu için gönül rahatlığı ile istedim ve hemen de geldi. Artık zamanı da geçmek üzere. Bulamazsanız bence seneye için mutlaka aklınızda olsun:)

Lafı çok uzatmak istemiyorum. Yalnız kısaca şunu söylemeliyim ki mutlaka ama mutlaka yapın bu reçeli! Çünkü tek kelime ile ŞAHANE:)

Diğer reçel tariflerim için tık tık

 

Malzemeler

1 kilo kumkuat

1 kilo toz şeker

1 adet limon

Su (Kumkuatlarla aynı seviyeye gelecek kadar)

 

Yapılışı

Kumkuatları yıkayıp ikiye bölün ve içlerindeki çekirdekleri çıkartın.

Geceden genişçe bir tencereye koyup, aynı hizada olacak şekilde su ekleyin ve sabaha kadar bekletin.

Sabah hiç suyunu boşaltmadan üzerine toz şekeri ekleyin ve ocağın altını yakın. (Ne kadar kumkuat kullanıyorsanız o kadar toz şeker)

Kıvam bulmaya başlayınca limon suyunu ekleyip kestirin ve 5 dakika daha kaynatın. (Kıvam bulup bulmadığını kontrol etmek için, bir çay kaşığı reçeli bir çay tabağına koyup 1-2 dakika bekletin. Süre sonunda tabağı hareket ettirdiğinizde akışkanlık yoğunsa kıvamı olmuş demektir. Unutmayın çok da fazla ağdalaştırmamak gerekir çünkü bekleyince de koyulaşır reçeller).

Kavanozlara boşaltıp tamamen soğuyunca ağızlarını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>