Bitter Çikolatalı Dondurma

Bitter Çikolatalı Dondurma

Herkese merhabaaaa. Süper ötesi bir Cuma günü diliyorum. Yağmurlu olacakmış ama yine de güzel bir hafta sonu geçirin inşallah:) Bol bol dinlenin gezin eğlenin. Ben tüm hafta sonumu kızıma ayırmayı planlıyorum. Zaten kendisi yaka iğnem olduğu için tüm gün onunla oynamayı planlıyorum tabii enerjimin yettiği ölçüde:) Bu arada şunu fark ettim ki; ben ne zaman dondurma tarifi versem hava bozuyor:) ÖncekiSade Dondurma tarifimi yazdığım gün de hava yağmurlu olmuştu. Hımm bunu incelemeye alacağım. Malum dondurma yapmaya başlayınca artık durduramıyorum kendimi . Bu seferki de bitter çikolatalı. Tarif sade dondurmanın yapılış şekli ile aynı. Sadece içinde ek olarak kakao ve bitter çikolata var ve eklenme kademeli farklı ol kadar. Ufak detaylarla temelde aynı tarif. Hadi bakalım hızla tarife geçelim:)

 

Malzemeler

Yarım kilo (500ml) süt

Yarım su bardağı Tikveşli krema

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Yarım yemek kaşığı pirinç unu

Yarım yemek kaşığı buğday nişastası

2 tatlı kaşığı kakao

40 gram bitter çikolata

1 paket vanilya

 


Yapılışı

Bitter çikolata hariç tüm malzemeyi (kakao dahil) dondurmayı pişireceğiniz tencerede koyup tel çırpıcı ile karıştırın ve 10 dakika bekletin.

Beklettikten sonra orta ateşte ocağa alıp hafif kıvamlı olana kadar pişirin. (Kakaonun çiğliği gitsin diye, kakaoyu pişirme aşamasında kullanıyoruz).

Piştikten sonra ocağı kapatıp bitter çikolatayı ekleyin ve hızla karıştırarak erimesini sağlayın.

Tercihen metal yok ise ayrı bir kaba döküp 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin.

Ilıttığınız dondurmayı 7-8 saat bekletmek üzere buzdolabına kaldırın.

Donmaya başlayana kadar her yarım saatte bir buzluktan çıkarıp kenarlarından itibaren iyice karıştırın.(bir çatal ya da tel çırpıcı ile). Kenarlarından buzlanmaya başladığı için ara ara karıştırmak gerekiyor. İlk 1-2 saate kadar fazla bir buzlanma başlamıyor ama siz yine de karıştırın.

Donduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek kuplara koyun ve soğuk servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>