Patlıcan Pane

Patlıcan Pane

Herkese merhaba:) Dolapta kalan tek tük sebzeler her zaman ya çorba olur ya da mücver:) Bu sefer değişiklik yapalım. Çıtır çıtır pane olsun:) Verdiğim pane kaplamasını evdeki birçok sebzeye uygulayabilirsiniz. Yanında tarator sos ile servis yapabilirsiniz. O zaman haydi tarife:)

Geçtiğimiz haftalarda Çıtır Kabak Pane yapmıştım. Tıklayıp tarife ulaşabilirsiniz:)

Malzemeler;

2 adet halka dilimlenmiş patlıcan

Çıtır kaplama için;

6 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

1 adet yumurta

1 şişe soda

Kızartmak için;

Kızartma yağı

Yapılışı;

Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın ve iyice kurulayın.

Kaplama sosu için, genişçe bir kabın içine unu, tuzu ve karbonatı koyup karıştırın. (Karbonat ve soda bu karışımda çıtırlık için önemli).

Yumurtayı ekleyip bir tel çırpıcı ile karıştırmaya başlayın.

Azar azar sodayı dökerek, patlıcanlarınızı kaplayacak kıvamda bir karışım elde edin. (Karışımınızın olup olmadığını, parmağınızı sokup anlayabilirsiniz. Eğer hazırladığınız karışım, parmağınızı kaplıyorsa, kabakları da kaplar demektir).

Patlıcanlarınızı teker teker karışımın içine atıp bulayın. (Teker teker atmanız önemli. Aksi takdirde birbirine yapışabilirler).

Hazırladığınız patlıcanları kızdırdığınız yağda kızartıp, fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın. (Kızartırken de kepçe ile birbirlerine yapışmasına engel olun).

Bu sırada dilerseniz servis esnasında yanında tarator sos da sunabilirsiniz. Tarator sos tarifine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

http://www.tumayinmutfagi.com/2015/02/28/tarator-soslu-citir-tavuklar/

Patlıcanlarınızı yoğurt, mayonez ya da tarator sos ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>